Zdravlje

Sumnja na korona virus u Leskovcu, u izolaciji 430 ljudi!

Izvor mondo.rs

U Leskovcu je jedna osoba testirana na korona virus, a rezultati tog testa se još uvek čekaju. U tom gradu je 430 osoba u samoizolaciji.

Od početka primene privremenih mera do utorka 24. marta zbog kontakta sa eventualno zaraženim u zemljama Zapada, evidentirano je tridesetak Leskovčana.

U kontaktu sa njima bilo je, i već je stavljeno u samoizolaciju, oko 430 lica iz svih šest opština Jablaničkog upravnog okruga.

Zbog sumnje da je inficiran korona virusom, medicinski uzorak uzet je od jednog pacijenta srednje dobi i isti je poslat za Beograd institutu Torlak. Rezultati te analize očekuje se do kraja sedmice, saznajemo u Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu. 

"Bolnički centar u Leskovcu je apsolutno spreman, i kadrovski i tehnički, za prihvat eventualno većeg broja pacijenata moguće inficiranih korona virusom“, istakli su predstavnici Leskovačkog bolničkog centra na 14 sednici kriznog štaba grada Leskovca kojim je predsedavao dr Goran Cvetanović gradonačelnik Leskovca.  

(T. S.)

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.