Zdravlje

Tri nova slučaja korona virusa u Ćupriji, ukupno desetoro zaraženih!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nove informacije o korona virusu u Srbiji - još troje zaraženih u Ćupriji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Predsednik opštine uprija Ninoslav Erić izjavio je danas da su još tri osobe pozitivne na korona virus, tako da je u tom gradu ukupno zaraženo desetoro ljudi.

"U šest opština Pomoravskog okruga, sada je 16 osoba pozitivno na virus korone, svi kontakti se prate, a u karantinu prvog reda je 71 osoba", rekao je novinarima Erić, koji je i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Erić je istakao da je na Infektivnom odelenju Opšte bolnice u Ćupriji obezbeđeno 100 kreveta za prihvat obolelih od korone i dodao da građani Pomoravskog okruga, koji su bili u kontaktu sa zaraženima a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave Domovima zdravlja na svojoj teritoriji.

Po prijemu na Infektivno odeljenje, oni će biti testirani.

Ukoliko se utvrdi pozitivan rezultat, biće upućeni u Klinički centar Kragujevac ili Klinički centar Beograd, objasnio je Erić.

Erić je istakao da "testova za otkrivanje zaraze ima dovoljno",a uzorkovanje radi osoblje Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu.

Uzorci se šalju Institutu za virusologiju "Torlak" u Beogradu.