Zdravlje

Korona kosi po svetu: Novi podaci o broju obolelih i preminulih

Izvor Tanjug Izvor SRNA

Evo kakva je situacija u zemljama koje su pogođene korona virusom.

U Švajcarskoj je broj preminulih danas porastao na 103, saopštila je danas švajcarska vlada. Prema podacima Federalne kancelarije za javno zdravlje, broj zaraženih povećao sa na 9.765, u odnosu na jučerašnjih 9.000 ljudi, preneo je Rojters.

U Italiji, i danas tuga, pošto je od posledica bolesti umrlo 683 ljudi.

U Estoniji i Rusiji zabeleženi su i prvi smrtni slučajevi od proglašenja pandemije. Broj obolelh u Estoniji je 404, a od posledica infekcije COVID-19 preminuo je muškarac star 83 godine.

U Poljskoj je do sada preminulo "najmanje 14 osoba", a u saopštenju poljskog ministarstva zdravlja navodi se da je prema poslednjim podacima korona virusom u ovoj zemlji zaraženo 1.031 lice.

Kanada beleži 27 smrtnih slučajeva i 3.197 slučajeva zaraženih korona virusom.

Broj zaraženih raste i u Japanu, pa današnji podaci kažu da u ovoj zemlji ima 2.011 obolelih, uključujući putike i posadu kruzera "Dajmond princes", saopšteno je iz japanskog Ministarstva zdravlja.

Samo u poslednja 24 sata, u Japanu je prijavljen još 91 slučaj, od kojih je 41 u Tokiju, a ukupan broj žrtava u ovoj zemlji porastao je na 55.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Tagovi