Zdravlje

U Hrvatskoj broj zaraženih korona virusom porastao na 481!

Izvor Tanjug

Pročitajte najnovije podatke Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske!

Izvor: MONDO/Goran Sivački

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da su na snazi zabrana kretanja i policijski čas, i da su socijalna distanca i često, pravilno pranje ruku najvažniji u preventivi.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je broj porastao na 481, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

"Ako uporedimo povećanje od srede ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od izuzetne važnosti", rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

On je rekao da je testirano 3.958 uzoraka, a samo u sredu obavljeno je 566 testiranja što ukazuje da su pokrenuti kapaciteti u funkciji i da se povećava broj testiranja.

Prema njegovim rečima, na respiratoru je 14 bolesnika - osam u Zagrebu, tri u Osijeku i po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

Evo šta kaže ekspert kada će prestati pandemija korona virusa. Pročitajte i kako su izgledale pandemije kroz istoriju.