Zdravlje

JOŠ JEDNA SMRT od korone u Srbiji - preminula osoba stara 48 godina!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Treća smrt za manje od 24 časa!

U Srbiji je u četvrtak tokom dana još jedna osoba preminula od korona virusa, starosti 48 godina, rečeno je na konferenciji kriznog štaba u 15 časova. Prema najnovijem preseku 26. marta u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 nova slučaja obolelih od korona virusa. Među novoobolelima je i jedna trudnica, a od 73 slučaja njih 47 je hospitalizovano.

Ranije u četvrtak je objavljeno da su još dve osobe preminule u Srbiji od korona virusa, a potom je na konferenciji direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović potvrdila da je u međuvremenu umrla i osoba od 48 godina, lečena u KBC "Dragiša Mišović".

Ukupno je obolelo 457 ljudi. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da su na snazi zabrana kretanja i policijski čas, i da su socijalna distanca i često, pravilno pranje ruku najvažniji u preventivi.

"Institut za javno zdravlje apeluje da se merama koje su uvedene spreči širenje virusa među ljudima. Epidemiološke službe prate stanje, situacija je teška i u drugim zemljama i ključ ove borbe je preventiva. Molimo javnost za pomoć, da se poštuju sve preporuke i mere," rekla je dr Jovanović.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Evo šta kaže ekspert kada će prestati pandemija korona virusa. Pročitajte i kako su izgledale pandemije kroz istoriju.

Tagovi