Zdravlje

Još uvek NIJE POTVRĐENO da je muškarac iz Šapca preminuo od korona virusa!

Izvor mondo.rs

Ne zna se još uvek da li je muškarac iz Šapca preminuo od korona virusa, bio je dugogodišnji bolesnik.

Povodom vesti od petka ujutro da je od korona virusa preminuo muškarac u Šapcu, direktorka Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević istakla je da još uvek nije potvrđeno da je covid-19 uzrok smrti u ovom slučaju.

"Imali ste svi priliku da vidite da vam se 'u nultom vremenom' obraćamo sa novim podacima. Kada sam rekla da se desio od prethodnog obraćanja smrtni ishod, odnosi se na slučaj u KC vojvodina. Preminuo je pacijent rođen 1958. godine, koji je bolovao od dijabetesa.

Kada je reč o slučaju u Šapcu nemamo informacije da je zaražen korona virusom, ali je reč o dugogodišnjem hroničnom bolesniku. Radi se o ozbiljnoj situaciji, tako da ne dolaze u obzir neproverene informacije", rekla je na konferenciji direktorka Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da su na snazi zabrana kretanja i policijski čas, i da su socijalna distanca i često, pravilno pranje ruku najvažniji u preventivi.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Evo šta kaže ekspert kada će prestati pandemija korona virusa. Pročitajte i kako su izgledale pandemije kroz istoriju.