Zdravlje

Kisić ima i DOBRE vesti: Najmlađi skinut sa respiratora, izlečen "nulti"!

Autor Milutin Vujičić

Posle sumornih vesti, konačno i neke pozitivne...

Na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba u Vladi Srbije saopšteno je da su u našoj zemlji još 82 novoinficirane osobe korona virusom, dok su još tri pacijenta nažalost preminula.

Ipak, bilo je konačno i dobrih vesti!


Zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević saoptišla je da je više od 50 inficiranih korona virusom koji su dva puta bili negativni na ponovnom testu, što znači da su izlečeni, a da je među njima i "nulti pacijent" iz Bačke Topole.

Uz to, Kisić Tepavčević saopštila je i da je najmlađi pacijent koji je bio na respiratorima bolje, pa da iz tog razloga više nije na veštačkoj ventilaciji što znači da se njegovo stanje popravlja.

U Srbiji su od subote uveče uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji širenja COVID-19 virusa.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Predlažemo vam da pročitate i 128 najčešćih pitanja i odgovora o korona virusu u Srbiji.