STRAŠNO

Ispovest žene koja je otrovala muža "domaćim lekom" protiv korona virusa

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

On je preminuo, a ona završila u bolnici. "Prvi put u životu sam poslušala predsednika, i ostala sam bez muža".

 Muškarac je preminuo, dok je njegova supruga jedva ostala živa nakon što su oboje popili "domaći lek" protiv korona virusa. "Indipendent" je preneo da je par iz Arizone popio mešavinu koja sadrži hlorokvin, supstancu za koju je predsednik SAD-a Donald Tramp javno izjavio da "leči koronu" iako su naučnici i lekari upozorili da dejstvo te supstance nije dokazano.

Gari (68) i Vanda (61) popili su tečnost koja se inače koristi za čišćenje akvarijuma, jer sadrži tu supstancu. On je preminuo posle tridesetak minuta, a njegova supruga je izašla iz bolnice nakon nekoliko dana borbe za život i sada prvi put progovorila za medije.

Vanda je za "Vašington fri bikon" rekla da su i ona i suprug bili zaklete demokrate, i da je ovo bio prvi put da poslušaju neki savet Donalda Trampa.

"Mi nismo bili Trampove pristalice, ali smo ga po ceo dan gledali na televiziji kako priča o tome da hlorokvin leči koronu. I napravili smo, po njegovom savetu, tragičnu, užasnu grešku. Nismo smeli tako da postupimo, ali nismo mislili da će na od te tečnosti biti loše. Sada, zbog te odluke, više nemam muža koji je bio čitav moj svet," rekla je ona.

Ni Vanda, ni njen suprug nisu zapravo bolovali od korone - bili su u dobrovoljnoj samoizolaciji.

"Bili smo uplašeni, sedeli smo kod kuće i gledali vesti po ceo dan. Mi nemamo društvene mreže, ne čitamo vesti na Internetu, oslanjali smo se na televiziju kao izvor informacija. Od prvog dana kada su na televiziji rekli da hara neki virus, nismo izlazili napolje," rekla je ona.

Supstanca u tečnosti za akvarijum koju su supružnici iskapili koristi se u farmaceutskoj industriji kao sastojak lekova protiv malarije. Istina je da pojedini naučnici istražuju da li su ti lekovi efikasni protiv korone, ali ta istraživanja još uvek nisu ni blizu definitivnih rezultata.  

Prema poslednjim informacijama od 31. marta u 15 časova, u Srbiji je zaraženo 900, a preminulo je ukupno 23 ljudi.

VAŽNO!

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom. Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Stariji od 65 smeju samo da izlaze nedeljom u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam. Presednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko rezultati ne budu bili bolji, uvesti policijski čas od 24 sata.

Ukinuta je i prethodna mera kojom je vlasnicima pasa bilo dozvoljeno da ih šetaju između 20 i 21 čas. Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije.

Tagovi