Zdravlje

Korona virus odneo još jedan život u Republici Srpskoj

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Republici Srpskoj preminula žena od korona virusa, do sada 14 žrtava.

U Republici Srpskoj od korona virusa preminula je još jedna odsoba, a reč je o šezdesetdvogodišnjoj pacijentkinji iz Banjaluke koja je imala više hroničnih udruženih oboljenja, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra Srpske.

U saopštenju se navodi da je pacijentkinja lečena u Klinici za infektivne bolesti od 31. marta, prenosi RTRS.

To je 14. smrtni slučaj od virusa korona u Republici Srpskoj.

Prema jutrošnjim informacijama u Republici Srpskoj je registrovano 16 novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 381, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je u protekla 24 časa testirano 425 uzoraka.
Od novozaraženih je devet muškaraca i sedam žena.

"Šest osoba je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, a po jedna iz Kotor Varoša, Trebinja, Prijedora, Mrkonjić grada, Srebrenice i Teslića", rekao je ministar.

Medu zaraženima je, rekao je, i jedan zdravstveni radnik kod kojeg je utvrđeno da je pozitivan u okviru testiranja medicinskog osoblja.

On je naveo da su se oporavile ukupno 102 osobe.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama od 9. aprila u 15 časova u Srbiji je zaraženo 2.867 osoba, a umrlo je 66.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak.