Zdravlje

Ćuprija je jedno od žarišta virusa, ali iz tog grada stižu i dobre vesti!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Ćupriji ima dosta zaraženih korona virusom, ali dobra vest je i da je sve više izlečenih!

Ćuprija - Pripadnici Vojske Srbije ispred bolnice u Ćupriji za vreme pandemije korona virusa.
Izvor: MONDO/Goran Sivački

U Ćupriji, jednom od žarišta zaraze korona virusom u Srbiji, poslednjih pet dana izlečeno je sedmoro, a sa jučerašnjim danom inficirane su bile 102 osobe, navedeno je na sajtu opštine Ćuprija.

Drugi grad po broju pozitivnih na virus u Pomoavskom okrugu je Paraćin, u kojem je zaraženo 52 ljudi, a osim žitelja grada, četvoro ih je iz tri ovdašnja sela - Sinjeg Vira, Donjeg Vidova i Lešja, piše na sajtu opštine Paraćin.

Predsednik opštine i komanadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić, komentarišući broj zaraženih je rekao da se nada da je to vrh epidemije u Ćupriji.

Iz Ćuprije je sedam osoba izlečeno, a među njima i dvoje zdravstvenih radnika.

Erić navodi da je u Pomoravskom okrugu do sada potvrđena zaraza korona virusom kod 203 osobe, u Ćupriji 102, Paraćinu 52, Jagodini 36, Svilajncu osam, Despotovcu tri i Rekovcu dva.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama od 9. aprila u 15 časova u Srbiji je zaraženo 2.867 osoba, a umrlo je 66.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak.