Zdravlje

Severna Makedonija: Još dve žrtve korona virusa, 711 zaraženih

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Najnovije informacija o korona virusu u Severnoj Makedoniji...

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče objavio je danas da su potvrđena još dva smrtna slučaja od korona virusa, čime je ukupan broj žrtava sada 32.

On je na Fejsbuku naveo da su u današnju statistiku evidentirane dve osobe koje su preminule prethodnih dana sa postmortem potvđenim virusom kovid-19, 63-godišnjak iz Struge i pritvorenik u istražnom zatvoru "Skoplje".

Prema podacima koje je objavio Filipče, potvrđeno je 48 novih slučajeva korona virusa i time se ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata u Severnoj Makedoniji popeo na 711 (638 aktivnih slučajeva).

Kako je naveo, u prethodna 24 sata napravljen je rekordan beroj testova na korona viris – 496, najviše novozaraženih pacijenata je potveđeno u Kumanovu (25) i Skoplju (11), gradovima koji ukupno imaju najviše zaraženih.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je istakao da su danas sa Klinike za infektivne bolesti u Skoplju ispisana tri pacijeta koji su ozdravili i da je negativan i jedan pacijet koji se lečio u kućnim usllovima, ;tako da je do sada ukupno 41 pacijent izlečen od pojave korona virisa.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama od 10. aprila u 15 časova u Srbiji je zaraženo 3.105 osoba, a umrlo je 71.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak.