Zdravlje

"Situacija je uglavnom pod kontrolom": Evo koliko je IZLEČENIH u Srbiji!

Izvor mondo.rs

Nove informacije o korona virusu u Srbiji!

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 408 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je pet osoba.

"Rezultati nisu loši, ohrabruje manji broj pacijenata na respiratorima, što je izuzetno bitno", rekao je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Tokom jučerašnjeg dana sa respiratora je skinuto 5 pacijenata, a od početka epidemije, u Torlaku je potvrđeno da je izlečeno 165 pacijenata koji su imali dva negativna testa.

"Situacija je pod dobrom kontrolom u celoj Srbiji, sem Niša i Požarevca, Beograd je na nivou na kojem je bio, ali to ne treba da nas opusti i zavara. Kako će dalje izgledati situacija i kako će izgledati ovi brojevi i statistika zavisi samo od toga kako ćemo se ponašati", rekao je on.

Od ukupno 4.862 zaraženih u Srbiji, 557 su zdravstveni radnici (11,43 procenta). U bolnicama se leči 360 zdrastvenih radnika.

Konferenciju Kriznog štaba pratite na našem portalu.

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci Institut Batut

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera tokom Uskrsa - zabrana izlaska za sve od petka do utorka.

Tagovi