Zdravlje

Korona odnela prvi život i u Trsteniku, četvoro novozaraženih

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Trsteniku zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa, potvrđena četiri nova slučaja zaraze.

Prema poslednjim informacijama na teritoriji opštine Trstenik jedan pacijent je preminuo od posledica izazvanih infekcijom virusa korona, dok je za još četvoro sugrađana potvrđeno da su pozitivni na Kovid-19.

Iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac rečeno je da su na teritoriji opštine Trstenik 22 uzorka poslata Veterinarskom institutu u Kraljevu.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić kaže da je današnji dan težak za opštinu, jer je zabležen prvi smrtni slučaj izazvan infekcijom virusa korona i naglašava da je pozitivna strana to što nema većeg broj zaraženih.

Ćirić je zamolio sugrađane da se, kako kaže, klone neproverenih informacija i da prate uputstva nadležnih, i da prema tome deluju.

Svi oboleli od virusa korona u opštini Trstenik nalaze se u lakšem stanju i očekuje se njihov oporavak.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su zaražene 4.873 osobe, a do sada je zabeležno 99 smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera tokom Uskrsa - zabrana izlaska za sve od petka do utorka.