Zdravlje

Epidemija korone širom Srbije: Stanje sve bolje u većini gradova!

Izvor mondo.rs

Poslednji podaci o obolelima.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Prema informacijama od 22. aprila, u Srbiji su potvrđena još 224 slučaja zaraze korona virusom, a preminulo je još četvoro ljudi, tri muškarca i jedna žena. Do sada je ukupan broj obolelih 7.114, a preminulih 134. Hospitalizovano je ukupno 3.281 obolelih, a izlečeno 1.025 njih.

Najviše zaraženih je u Beogradu, a evo kakva je situacija širom Srbije... 

Trend smanjenja broja zaraženih koronavirusom u AP Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 77, a u Opštoj bolnici u Pančevu 129 pacijenata obolelih. Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi devet, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent. U privremenoj bolnici u hali 1 "Novosadskog sajma" smešteno je 117, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 41 pacijent.

U Pirotu, prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije i Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je 49 pacijenata koji su zaraženi virusom korona, a do sada je od posledica tog virusa preminulo osam. U kućnoj samoizolaciji, zbog simptoma ili kontakata sa potvrđenim slučajevima, nalazi se 270 osoba.

U Prokuplju je za prethodna dva dana registrovano je 12 novih slučajeva zaraženih virusom korona. Ukupan broj obolelih u Prokuplju sada je 99, objavljeno je na sajtu tog grada. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice nalazi se 11 osoba.

U Kraljevu je treći dan za redom epidemiološka situacija nepromenjena, odnosno nema novozaraženih virusom korona, kojih je na području tog grada, od početka epidemije, ukupno zabeleženo 26.
Svih 47 uzoraka, koji su poslati prethodnog dana na analizu, negativni su, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Kraljeva.

U Moravičkom okrugu još četiri osobe obolele su od korona virusa u poslednja 24 sata . U Moravičkom okrugu, koga čine Čačak, Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, pa je broj obolelih u tom okrugu povećan na 108 .Po dva slučaja novoobolelih od korona virusa potvrđeni su u Čačku i Gornjem Milanovcu, dok u Lučanima i Ivanjici nije bilo novoobolelih. Prema podacima Radnog tima od početka epidemije korona virusa, do sada u Čačku je obolelo 69 ljudi, a izlečeno devet, u Gornjem Milanovcu je obolelo 35, a izlečeno četiri, u Lučanima je obolelo troje ljudi i u Ivanjici jedan čovek koji je i preminuo od posledica korona virusa.

Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru već je puno i od danas će srednje teški pacijenti biti zbrinuti na Odeljenju pulmologije.U privremenoj bolnici u Medicinskoj školi ima 150 mesta, a da je u kovid bolnci ima sto mesta i da su za to opredeljenji Infektivno odeljenje, pulmologija i očno odeljenje.

U Jablaničkom okrugu epidemiološka situacija je dobra, a sa današnjim danom registrovano je ukupno 199 osoba zaraženih virusom korona, što je jedna osoba više nego juče. Do sada je zabeleženo u Leskovcu ukupno zaraženih 146, u Vlasotincu 42, gde je i zabeležen novozaraženi, u Bojniku četiri, Lebanu pet i u Medveđi dva. Broj zdravstvenih radnika koji su se zarazili lečeći pacijente i dalje je 67.

VAŽNO!

Policijski čas je skraćen, i od ove nedelje počinju da rade otvorene pijace, dok je radno vreme prodavnica produženo. Penzionerima je omogućeno da idu u šetnju tri puta nedeljno.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.