Zdravlje

GERONTOLOŠKI CENTAR U NIŠU: Baka od 92 godine pobedila koronu!

Izvor Beta

Žena stara 92 godine izlečena je od korona virusa, prenose domaći mediji.

Rođaci jedne Nišlijka od 92 godine, koja je najstariji izlečeni pacijent u Kliničkom centru u Nišu, kazali su za agenciju Beta da je ona prebačena iz Gerontološkog centra na bolničko lečenje sredinom aprila, zajedno s velikom grupom drugih korisnika kod kojih je potvrđena zaraza korona virusom.

Zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi, početkom aprila uhapšen je direktor te ustanove nakon što je utvrđeno da je polovina štićenika zaražena, kao i određeni broj zaposlenih. Po rečima rođaka neimenovane štićenice stare 92 godine, ona je bila na lečenju u novoj zgradi Kliničkog centra odakle je u četvrtak vraćena u Gerontološki centar.

Preživela je korona virus, kazali su, zahvaljujući i angažovanju lekara, i tome što je dobrog zdravlja.

Podaci republičkog Kriznog štaba pokazuju da su u Nišu i Niškoj Banji hospitalizovana 524 lica sa potvrđenim korona virusom, što je upola manje nego pre dve nedelje kada ih je Nišu na lečenju bilo 1.200.

Od 186 korisnika Gerontološkog centra u Nišu koji su hospitalizovani zbog korona virusa, do petka su umrla 43, a ozdravilo je više od 40.

U starom delu niškog Kliničkog centra na lečenju je 137 obolelih, u novoj zgradi Kliničkog centra 127, u Studentskom domu 156 i u "Radonu" u Niškoj Banji 104.

Od ukupnog broja obolelih, u veoma teškom stanju je 15 pacijenata koji su priključeni na respiratore.

U protekla 24 časa u Nišu je korona virus potvrđen kod 12 građana. Korona virus do sada je potvrđen kod ukupno 1.158 građana Niša.

Tagovi