Zdravlje

U RS devet novih slučajeva virusa, CG bez novozaraženih, u Hrvatskoj...

Izvor mondo.rs

Evo kakvo je stanje u zemljama regiona...

U Republici Srpskoj registrovano je devet novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 900, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić

U pitanju su četiri muškarca i pet žena. "Tri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Dervente, Doboja, Gradiške i Laktaša", naveo je on.

Šeranić je rekao da je među zaraženima i jedan doktor iz Doboja, kao i jedna medicinska sestra iz UKC RS.

U Severnoj Makedoniji umrla su još dva pacijenta sa korona virusom i broj umrlih od te bolesti je porastao na 84. Danas je registrovano novih 95 pacijenata koji su ozdravili i broj izlečenih od korona virusa u Severnoj Makedoniji popeo se na 945.

U prethodna 24 sata napravljeno je 249 testova i potvrđeno pet novih slučajeva, pa je broj dijagnostikovanih od početka epidemije 1.511, od čega su 482 aktivni slučajevi.

U Sloveniji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, što je prvi put posle skoro dva meseca da nije otkrivena nijedna obolela osoba. U istom periodu preminule su dve osobe, pa je broj smrtnih slučajeva porastao na 96, a ukupan broj zaraženih je 1.439.

U Crnoj Gori, prema najnovijim informacijama, nema novih novozaraženih, a ukupan broj zaraženih do sada je 322.

U Hrvatskoj je virus korona odneo još dva života u protekla 24 sata, a zabeleženo je i osam novih slučajeva zaraze.

Umrla je žena od 96 godina, korisnik doma za starije u Splitu, koja je bila i hronični bolesnik, kao i jedna osoba u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

VAŽNO!

U Srbiji je zaključno sa 3. majem od korone obolelo 9.464, a preminulo 193 ljudi.