Opustili smo se!

OŠTRO: Sada korona napada samo one koji to DOZVOLE!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor Tanjug

Dr Darija Kisić Tepavčević o nepoštovanju distance i individualnoj proceni rizika!

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je sada, što se tiče korona virusa, sve na individualnoj proceni rizika i da nijedan zakon ni propis ne može biti iznad sopstvene želje da se ostane zdrav i sačuva porodica.

U Srbiji je u poslednja 24 časa preminula jedna osoba, a još 96 osoba je zaraženo koronom. Dve trećine novozaraženih su iz Beograda, a dr Kisić Tepavčević je rekla da trenutno oboljevaju ljudi "koji to dozvole".

"Najvažniji su individualna procena rizika i upotreba preventivnih mera. Oboljevaju svi koji to dozvole i nalaze se na manjoj udaljenosti od metra sa rezervoarom zaraze, a da pri tom ne koriste sredstva zaštite", rekla je ona za Tanjug.

Dr Kisić Tepavčević je rekla da je jako bitno da se zna da se u najvećem delu Srbije bolest ne prijavljuje - u nekim delovima poput Vojvodine čak i tri nedelje, ali i da postoje određena područja u kojima se svakodnevno beleže dvocifrene vrednosti pozitivnih na korona virus.