NAJNOVIJA VEST

Još GORE nego juče: 10 osoba PREMINULO, preko 400 novozaraženih

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji na dan 24. jul.

Prema najnovijim podacima, 24. jula u 15 časova, u našoj zemlji je još deset ljudi umrlo od korone, i zabeleženo je 409 novih slučajeva zaraze.

U poslednja 24 sata je testirano 10.634  ljudi.

Na respiratorima je 167 pacijenata.

Možda će vas zanimati

Do sada je u Srbiji registrovana ukupno 22.842 potvrđena slučaja kovida-19, a testirane su ukupno 601.984 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 518, a procenat smrtnosti na današnji dan iznosi 2.27%.

Ukupan broj bolesnika u svim zdravstvenim institucijama Republike Srbije jeste 4.575.

Najnovije o korona virusu u Srbiji i svetu:

* Preminula su dva pacijenta koja su primljena u Gerontološki centar u Leskovcu, kod kojih nije potvrđen korona virus, ali koji su imali simptomatologiju kovid-19.

* Dr Ratko Ðukanovićkaže da "postoje epidemiološke studije koje su ukazale na korelaciju između prosečne koncentracije vitamina D u populaciji i smrtnosti od kovida".

* Prof. dr Tomislav Radulović o vakcinama: "Preporučio bih svakome ko može, da obezbedi ovu vakcinu. Ako bi se u isto vreme desile infekcije koronom i gripom, takva osoba ne bi preživela."

* Dr Predrag Kon je izjavio da je situacija i dalje najteža u velikim gradovima, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, ali i da se očekuju problemi u Preševu i Bujanovcu.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine TrgovišteNenad Krstić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici te opštine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.