Zdravlje

U Kragujevcu i dvoje zaražene dece: Patologija drugačija nego kod odraslih

Autor Nataša Petrović

U ovom trenutku u Kragujevcu se leči dvoje dece zaražene korona virusom, direktorka Klinike za pedijatriju kaže da je patologija kod dece drugačija nego kod odraslih.

Od početka epidemije virusa korona, na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra u Kragujevcu lečeno je oko 30 dece iz centralne i zapadne Srbije, a trenutno su hospitalizovana dva pacijenta iz Kragujevca i Novog Pazara.

"Jedan pacijent je došao sa simptomima febrilne krize svesti s povišenom temperaturom, a drugi je je bio potpuno asipmtomatski i slučajno smo ga otkrili", rekla je novinarima direktorka Klinike za pedijatriju Anđelka Stojković.

Možda će vas zanimati

Ona je rekla da je sve više pacijenata koji su asimptomatski ili sa simptomatologijom koja nije respiratorna kao što je slučaj kod odraslih.

"Na sreću nismo do sada imali nijedno dete koje je bilo na mehaničkoj ventilaciji", rekla je direktorka klinike i dodala da je patologija kod dece "sasvim drugačija" nego kod odraslih, prenosi Beta. 

Sva deca koja su lečena na kragujevačkoj klinici su izlečena i otpuštena kući posle dve sedmice a po rečima direktorke, jedan broj pacijenata je upućen na lečenje u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.