Epidemija u Srbiji

Korona virus širom Srbije: U OVOM okrugu ima najviše novozaraženih

Autor Nataša Petrović

Evo u kom okrugu je registrovano koliko novozaraženih...

U Mačvanskom okrugu registrovano je 93 novozareženih, od čega je najveći broj novoobolelih iz Šapca - 47, čime je ukupan broj pozitivnih u tom gradu dostigao broj od 1.603.

U šabačkoj kovid bolnici smešteno je više od 280 pacijenta, a u poslednja 24 časa na lečenje je primeljeno 17 osoba. Od kada je bolnica u kovid sistemu, u njoj su preminula 23 pacijenta, prenosi RTS.

U kovid ambulanti se ne smanjuje broj pregleda, odnosno svakoga dana je preko 250, ali se smanjuje broj građana koji se javljaju sa simptomima. Tačnije, sve je više kontrolnih pregleda, a pozitivnost obolelih je ispod 50 procenata.

Privremena bolnica u sali Ekonomske škole sa 120 kreveta je spremna za pacijente.

U Moravičkom okrugu je od 65 rezultata testova pristiglih u prethodna 24 časa, pozitivnih na prisustvo korona virusa 11 osoba, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je šestoro novozaraženih iz Čačka, troje iz Ivanjice, a dvoje iz Lučana. Naveo je da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno smešteno 155 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima.

U poslednja 24 sata u kovid odeljenja čačanske bolnice primljeno je 16 pacijenata zbog korona virusa, a 19 je otpušteno na kućno lečenje.

Todorović je rekao da je "plava hala" u Sportskom centru "Mladost" u Atenici, sa opremljenih 150 bolničkih kreveta, od danas spremna da ponovo bude privremena kovid bolnica, ukoliko se ukažu potrebe za smeštaj novih pacijenata.

Dodao je da u kovid odeljenjima čačanske bolnice ima još 95 mesta koja nisu popunjena obolelima od korona virusa.

Šef Radnog tima za praćenje korona virusa Mihailo Luković ocenio je da je epidemiološka situacija u Čačku poslednjh nekoliko dana "povoljnija" i ocenio da su mere vanredne situacije, koja je pre 23 dana uvedena u tom gradu, donele pozitivne rezultate.

Prema poslednjim podacima, u Šumadijskom okrugu registrovano je 69 novih pozitivnih slučajeva, od čega je u Kragujevcu 54, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje "Kraguj" Dragan Vasiljević.
Kako navodi, novozaraženi registrovani su i u Rači i to dva, koliko i u Kniću i u Batočini 11.

Od početka epidemije, u Šumadijskom okrugu registrovano je 1.808 zaraženih na virus korona, od čega je u Kragujevcu 1.446 i to od 16. maja 1.378.

U Aranđelovcu registrovano je ukupno od početka epidemije 112 pozitivnih na virus korona, Topli 50, Rači 43, Kniću 96, Batočini 49 i Lapovu 12.

Prema jutrošnjim podacima, u Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano je 123 pacijenata, od kojih se 18 nalazi na respiratoru.

Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je 66 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a od posledica virusa Covid 19 preminule su tri osobe sa teritorije tog okruga, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

U Užicu je registrovano novozaraženih 17, Arilju 10, Bajinoj Bašti 10, koliko i u Prijepolju, Požegi šest, Priboju četiri, Novoj Varoši tri, koliko i u Čajetini, Sjenici dva i Kosjeriću jedan, prenele su agencije. 

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 1.604 slučajeva infekcije virusom korona, od čega u Užicu 606, Požegi 204, Sjenici 143, Novoj Varoši 126, Prijepolju 121, Čajetini 116, Arilju 115, Priboju 106, Bajinoj Bašti 105 i Kosjeriću 28.

Prema izveštajima dobijenim iz zdravstvenih ustanova iz prethodnih nekoliko dana preminule su još 3 osobe sa teritorije Zlatiborskog okruga i to dve osobe muškog pola iz Priboja i jedan muškarac iz Užica.

Od početka epidemije do danas, ukupno je preminulo na teritoriji okruga 55, od čega najviše iz Priboja 12, zatim iz Užica 10, Požege šest, Sjenice sedam, Nove Varoši šest, Prijepolja tri, Čajetine tri, Arilja četiri, Bajine Bašte i Kosjerića po dve.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 300 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, a na respiratoru je, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, trenutno 20 osoba, saopštila je ta zdravtsvena ustanova.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđen virus COVID - 19.
Iz KC Vojvodine napominju da kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa COVID - 19, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.