Preporuka Kriznog štaba

LEKAR: Možemo li ISHRANOM da SMANJIMO RIZIK od korone? Evo šta TREBA!

Autor Maja Gašić

Članovi Kriznog štaba odgovorili su na pitanje koje mnoge interesuje.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Prema najnovijiin informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 8 osoba, a registrovano je 339 novozaraženih među 9.436 uzoraka.

Do sada je naglašavano da je situacija u Beogradu najteža, ali čini se da stvari kreću nabolje... O tome da li možemo na neki način, ishranom pojačanim unosom vitamina i minerala da poboljšamo imunitet i sprečimo ritik od zaraze korona virusom, govorio je dr Milika Ašanin iz KC Srbije.

"Nije neophodno preventivno uzimati lekove kao što su antibiotici. Potrebno je odmoriti organiznam, biti bez stresa, iako je to teško u ovo vreme. Odmoran organizam u koji se unosi dovoljno tečnosti, minerala... spreman je za odbranu. Nije preporučljiv preteran unos vitamina. Ako osetimo prve simptome prehlade, temperaturu, treba se javiti lekaru da se ustanovi  da li je moguća zaraza koronom. Tada sledi protokol, koji vodi ka primeni različite terapije. Ne treba preventivno, na svoju ruku, uzimati antibiotsku i antivirusnu terapiju", rekao je na današnjoj konferenciji  za medije dr Milika Ašanin iz KC Srbije.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.