Najnovije vesti

BOLJE JE! PET osoba preminulo, broj zaraženih manji nego juče

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je do 15h 7. avgusta potvrđeno 276 novih slučajeva.

Nažalost, još PET osoba je preminulo.

Na respiratoru je 118 osoba. U poslednja 24 sata je testirano 9.922 osoba.

Informacije od danas...

* Naučnici veruju da Južnu Afriku pik čeka u septembru, a već sada su bolnice prepune, što sluti na katastrofalan scenario. Kažu da je sada potpuno jasno da uz pridržavanje osnovnih mera, što znači pranje ruku, održavanje distance i nošenje maski, prenos virusa može da se značajno uspori.

* uska vakcina, koju je napravio centar "Gamalej", biće registrovana 12. avgusta, a prvi će primiti medicinski radnici i stariji stanovnici zemlje, saopštio je zamenik ministra zdravlja Rusije Oleg Gridnjev.

* U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata pozitvnih i suspektnih na kovid-19, rekla je danas direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević. Ona je za Tanjug navela i da se na intezivnoj nezi nalazi 18 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru, dok je juče u užičkoj bolnici bilo dvoje pacijenata na respiratoru.

* Gostujući u Dnevniku RTS-a, pokrajinski sekretar za zdravstvo profesor Zoran Gojković rekao je da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok ne budemo sigurni da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.