Zdravlje

DOKTOR KON SE IZNERVIRAO, PISAO I PREMIJERKI: Razlog su fotografije i snimci iz ova dva grada u Srbiji!

Autor Nataša Petrović

Epidemiolog dr Predrag Kon oštro je reagovao na slike i snimke sa proslava u Vrnjačkoj Banji i Smederevu!

Izvor: Printscreen/RTS

Prijatelji su dr Predragu Konu na Facebooku pokazali slike i snimke velikih proslava u Vrnjačkoj Banji i Smederevu, što je epidemiologa jako iznerviralo!

"Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj Banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere. Gledajući ovakve snimke svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi I pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima. Roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah. Ponovo apelujem na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da rade svoj posao...“, napisao je doktor na toj društvenoj mreži.

Lekar je u komentarima naglasio i da je ovim povodom uputio pismo premijerki Ani Brnabić!

Poznati epidemiolog juče je na ovoj društvenoj mreži juče objavio i upozorenje u kojem je naveo da smo daleko od povoljne epidemiološke situacije i apelovao je na građane da poštuju mere. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.