NAJNOVIJE INFORMACIJE

SKORO DUPLO VIŠE ZARAŽENIH NEGO JUČE, još dve osobe preminule!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

U Srbiji je do 1. septembra u 15 časova registrovano još 76 zaraženih među 7.509 testiranih, a još dve osobe su preminule

Na respiratorima se trenutno nalazi 48 pacijenata. 

Od početka epidemije registrovana su ukupno 31.482 slučaja korona virusa, a ukupan broj preminulih je 715. 

Do sada je testirano 938.546 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

NAJVAŽNIJE VESTI DANA O KORONI

* Saveti dr Kona da deca budu bezbedna u školi

Deca su danas krenula u školu posle duge pauze, a ono što interesuje sve roditelje je kako da mališani budu što bezbedniji

"Pred svaki polazak u školu trebalo bi da se izmeri temperatura i da se proveri ima li nekih zdravstvenih problema. Takođe, važno je da dete uz sebe ima masku i da nauči da je pravilno upotrebljava", rekao je epidemiolog dr Predrag Kon. 

On je dodao da maska može da se odloži tokom sedenja na mestu gde je distanca određena, kako se maska ne bi vlažila. Takođe, važno je da se maska menja po potrebi.

* Dr Darija Kisić Tepavčević o održanim koncertima: To nije organizovano!

Pre samo nekoliko dana, epidemiolog dr Predrag Kon se razbesneo nakon što je video snimke sa okupljanja i koncerata u Smederevu i Vrnjačkoj Banji. Tada se oglasio na Facebooku, poručio je da je pisao i premijerki Ani Brnabić, a juče je tim povodom održano i vanredno zasedanje Kriznog štaba.

Danas je događaje koji su iznervirali dr Kona komentarisala dr Darija Kisić Tepavčević. 

"Smeta nam reč organizovano, ne može da bude organizovano nešto što nije dozvoljeno. Bilo kakvo istupanje nije dozvoljeno, svi organizatori koji planiraju da okupljaju više od 30 ljudi, da ih podsetimo da to nije dozvoljeno. Bilo kakav oblik ponašanja kojim ugrožavate ljude nije dozvoljen. Neki će da kažu da niko nije primorao ljude da dođu na neku manifestaciju, ali treba svako od nas da bude inicijator ispravnog ponašanja. Videli smo šta se desi kada se previše opustimo", poručila je doktorka.

* Dr Stevanović: Nismo pobedili koronu!

Dr Goran Stevanović upozorava da nismo pobedili korona virus i da je smanjenje broja zaraženih samo mali predah. U bolnicama, kaže, i dalje ima ljudi sa teškom kliničkom slikom. 

* Direktor SZO u Evropi otkrio šta je najvažnije da bismo pobedili korona virus

"Onoga dana kada budemo slavili pobedu nad pandemijom to neće biti obavezno zbog toga što smo dobili vakcinu. To će se dogoditi kada budemo naučili da živimo sa pandemijom, a to bi moglo biti već sutra", predožio je Kluge u intervjuu Skaj njuzu, preneo Rojters.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.