Ko je preživeo, zna o čemu pričamo

NEOPISIV, OŠTAR BOL KAO SIMPTOM:Srećete je na svakom koraku, a ne znate koliko je moćna! Ova biljka leči kamen u bubregu

Autor Maja Gašić

Mnogi ga upoređuju sa "porođajnim" bolom, a muškarci koji su ga iskusili kažu da se ne može meriti ni sa jednom vrstom povrede...

Izvor: YouTube/AMBOSS: Medical Knowledge Distilled

Ko je je doživeo da mu "krene" kamen u bubregu, zna o kojoj količini bola govorimo. Mnogi ga upoređuju sa "porođajnim" bolom, a muškarci koji su ga iskusili kažu da se ne može meriti ni sa jednom vrstom povrede...

Kada miruje, kamenje u bubrezima ne utiče na kvalitet našeg života, ali kada se "pokrene"... bol je neopisiv.

Kamen u bubregu stvara se gomilanjem nataloženih kristala, uglavnom kalcijuma i oksalata, što najčešće onemogućava protok urina bubrege. Oštar, grčevit bol u donjim leđima obično započinje kada kamen počne da se pomera u urinarnom traktu.

Vrlo često, propraćen je mučninom i povraćanjem, a bol se širi od leđnog dela ka abdominalnom. Kada je kamen prevelik da bi  prošao kroz mokraćni kanal i izašao napolje, bol se nastavlja u ovom kanalu, a nertko se javlja i krv u mokraći.

Kako se spušta ka bešici, javlja se osećaj za hitnim uriniranjem, koje je često propraćeno i neprijatnim pečenjem. Ukoliko postoji infekcija, što nije retkost, može da se javi i povišena temperatura ili groznica.

Kako nastaje?

Ukoliko ne unosite dovoljno tečnosti u organizam, bubrezi "teže rade", pa tako izlučivanje vode svode na minimum, a rezultat je koncentrisan, često nadražujući urin, što može da izazove stvaranje kamena. Među ostalim faktorima rizika za nastanak kamena u bubregu su: nasledni faktori, poremećaji u metabolizmu, infekcije, lekovi i pogrešan način ishrane...

Za čaj od peršina i brusnice, kao pomoć da se izbaci kamen iz bubrega, svi znaju, ali postoji još jedan prirodni "lek" koji daleko snažnije deluje. Reč je o soku od breze!

Ovaj sok se potrebljava za izbacivanje kamena i lečenje drugih oboljenja bubrega, ateroskleroze i gojaznosti.Može se "dobirti" iz samog stabčla, tako što se probuši rupica, udene cev u stablo i sačeka da tečnost napuini posudu, a može se i kupiti u svim prodavnicama zdrav ehrane.

Koliko je breza lekovita, dokazuje i to što se od pupoljaka i listova breze priprema čaj koji je jedan od najboljih prirodnih diuretika, a leči i reumu.

Od lišća breze se prave lekovite kupke koje su odlične protiv kožnih bolesti, kao što su lišajevi, ekcem i alergije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi