NAJNOVIJE INFORMACIJE

PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, broj zaraženih se i dalje "drži"!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata registrovano je još 72 zaraženih među 3.138 testiranih uzoraka, a nažalost preminula je još jedna osoba

Na respiratorima se trenutno nalazi 21 pacijenat.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano ukupno 33.384 zaraženih, dok je ukupan broj umrlih 747.

Do 27. septembra u 15 časova testirano je ukupno 1.115.095 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Najvažnije vesti dana o korona virusu

* Korona virus još zarazniji

Nova studija sprovedena na u Hjustonu pokazala je da je korona virus mutirao i da je moguće da je zbog te mutacije sada još zarazniji. Takođe, naučnici tvrde zbog velike rasprostranjenosti virusa u svetu, korona sve lakše "preskače barijere", tako da postoji bojazan da u nekom trenutku ni maske više neće biti efikasna zaštita. 

* Građani će birati vakcinu protiv korone

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je da vakcina mora da prođe kontrole da bi se registrovala. Takođe, on je istakao da ukoliko bude napravljeno više različitih vakcina protiv korona virusa, građani će moći da biraju koju će da prime

"Vakcina koju Srbija bude uvezla i koju kao država budemo preporučili biće sasvim sigurno bezbedna. Ako bude više vakcina koje ispunjavaju sve uslove i standarde i mogu da se registruju u našoj agenciji za lekove, nabavićemo ih sve, pa će onda građani moći da biraju koju vakcinu žele", rekao je u emisiji "Usijanje" Kurir televizije ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.