NAJNOVIJE INFORMACIJE

DRAMATIČNE BROJKE: Desetoro preminulo, više od 2.000 zaraženih! Raste i broj pacijenata na respiratorima!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je do 6. novembra u 15 časova registrovano još 2.282 zaraženih, dok je još 10 osoba preminulo. Testirano je najviše do sada - 12.947 uzoraka.

Na respiratorima su trenutno 74 pacijenta, a 2.307 zaraženih je na bolničkom lečenju. 

Od početka epidemije registrovano je ukupno 57.958 potvrđenih slučajeva korona virusa, a 871 osoba je preminula. 

Do 6. novembra u 15 časova testirano je ukupno 1.401.663 uzoraka.

TEME DANA U VEZI SA KORONA VIRUSOM

* Donete nove mere

Danas je održana vanredna sednica Kriznog štaba, na kojoj su donete nove mere - zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi unutrai napolju, kao i to da od sledeće nedelje ne idu na raspust samo osnovci, već i srednjoškolci. 

* Bolnice u Beogradu skoro pune

U Beogradu je najkritičnija situacija što se tiče zaraženih virusom korona, a bolnički kapaciteti u prestonici su pri kraju, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

On je upozorio da će se narednih dana povećavati broj zaraženih, te da će bolnice biti sve punije, a rašće i broj preminuih. 

* Ozbiljna situacija i u Novom Pazaru

"Povećan je broj prvih pregleda u ambulantama za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana. Ako bismo to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj", rekao je dr Mirsad Đerlek. 

On je upozorio da bi u tom gradu mogla da se ponovi situacija od juna i jula, kada je Novi Pazar bio najveće žarište korone. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.