Korona virus

KORONA BROJKE PO DOMOVIMA: Koliko je zaraženo štićenika u Srbiji, a koliko zaposlenih

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ministarstvo saopštilo podatke.

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih na današnji dan je potvrđeno prisustvo korona virusa kod 2.057 korisnika i 902 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.617, dok je 804 broj izlečenih, koji su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, napominje se u sapštenju.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite za domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 237, sa kapacitetom od 8.801 korisnika.

Krizni štab će zasedati u ponedeljak i razmatrati nove mere zbog rizika koji donosi veliki broj Srba koji planiraju da dođu u domovinu tokom praznika.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Tanjug)

Tagovi