Zdravlje

KRITIČNO U ČAČKU, 4 OSOBE UMRLE ZA 24 SATA: Veliki broj pacijenata u izuzetno teškom stanju

Autor Maja Gašić

Izuzetno tepka situacija, broj zaraženih ne pada.

Izvor: FOTO/RINA

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutuno je hospitalizovano 194 pacijenta pozitivna i suspektna na korona virus. U respiratornom centru smešteno je 17 pacijenata od kojih je osam priključeno na respiratore.

U protekla 24 sata preminula su četiri kovid pacijenta: Ć.M. ( 1957 ) iz Čačka (pozitivan), L.D. (1948) iz Čačka (pozitivan), O.B. (1947) iz Čačka (pozitivna) i J.M. (1932) iz Čačka (čeka se rezultat).

U Opštoj bolnici u Čačku evodentiran je prijem 23 pacijenta, otpušteno je njih 19 , bio je jedan prevod u Plavu halu, gde su smeštena 32 pacijenta i jedan prevod u Ivanjicu.

U prijemno–trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 248 pregleda, od čega je 133 prva pregleda.

Nakon pristiglih rezultata za 602 uzoraka, iz Čačka je 87 pozitivnih, iz Lučana 19, iz Gornjeg Milanovca 29 i iz Ivanjice 41 pozitivan.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Mondo/RINA