Zdravlje

OLIVER JE PRVI ROĐENDAN DOČEKAO U BOLNICI, NA RESPIRATORU: Potrebno je da mu pomognemo da pobedi tešku bolest!

Autor Mladen Šolak

Dečak iz Bajmoka u novosadskoj bolnici čeka najskuplji lek na svetu. Da bi ga dobio, potrebno je još 1,3 miliona evra. Pogledajte na koje sve načine možemo da pomognemo.

Izvor: budihuman.rs

Oliver je krajem prošle godine rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu, jer nije pomerao ni rukice ni nogice. Potom je upućen u Novi Sad u bolnicu i posle mesec dana brojnih ispitivanja postavljena je dijagnoza.

Rečeno je da boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. 

Oliver je dečak iz Bajmoka pored Subotice, a za njega se skuplja novac za najskuplji lek na svetu, zolgezmu. Do konačne cifre je potrebno sakupiti još 1,3 miliona evra.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Oliveru možemo svi pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36
Uplatom na devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putemlinka: PayPal

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.