Dnevni presek

PREMINULO JOŠ 49 OSOBA: U Srbiji manje od 4.000 novozaraženih!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.823 novozaraženih od 14.794 testiranih, a nažalost preminulo je još 49 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 300 pacijenata, a hospitalizovano je 9.699 zaraženih. 

Ukupan broj smrtnih slučajeva od korone u Srbiji sada iznosi 2.931, a do 25. decembra u 15 časova zaraženo je ukupno 320.167 osoba. 

Do sada je testirano 2.218.185 uzoraka. 

TEME DANA O KORONA VIRUSU

* Donete nove mere za Srbiju 

Krizni štab doneo je nove mere za Srbiju - odlučeno je da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata za predstojeći vikend bude do 20 sati!

Novo radno vreme važiće za sve: trgovinske objekte, kafiće, restorne, tržne centre, uslužne delatnosti...

* Donete mere i za 1. januar

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović otkrio kakve će mere biti na snazi na Novu godinu

"Verovatno će ugostiteljski objekti raditi 31. decembra do 20 sati, a 1. januara će sve u Srbiji biti zatvoreno. Drugog januara će raditi samo prodavnice prehrambenih proizvoda i dostava hrana, kao i apoteke i pumpe u delu za točenje goriva", kaže Tiodorović i napominje da će ovog vikenda sve raditi do 20 sati - i ugostiteljski objekti i tržni centri kako bi se produžetkom radnog vremena smanjile gužve".

* Vakcine će nedeljno stizati u Srbiju 

Srbija je dobila Fajzerovu vakcinu pre država EU, koje počinju sa vakcinacijom u nedelju. Prvi su vakcinu primili premijerka Ana Brnabić, dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon.

Precizan broj vakcina koje će biti isporučene Srbiji ova kompanija ne može da saopšti, ali dodaju da će sve količine koje je Vlada dogovorila biti dostupne narednih meseci i dolaziće u Srbiju na nedeljnom nivou.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi