Dnevni presek

NOVI PAD KORONA BROJKI! Dve osobe preminule, novozaraženih sve manje!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najnovije informacije o koroni u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednjih 24 sata u Srbiji je korona virusom zaraženo još 63 ljudi. Nažalost, dve osobe su preminule.

Broj pacijenata na respiratorima je 12, a testirano je 4.903 uzorka.

Dan ranije, novozaraženih je bilo 66, preminulih pet a pacijenata na respiratorima 11.

Uskoro opširnije, ovo su teme dana vezane za koronu!

Najveća kovid bolnica prepuna mladih, nisu vakcinisani!

Od 930 kreveta u Batajnici, popunjeno je 70, većinom su mladi pacijenti. Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora kovid bolnice u Batajnici, rekla je da postoji predrasuda da infekcija korona virusom zaobilazi, barem u teškoj formi, mlade ljude. Naglasila je značaj prevencije posebno u toj kategoriji bolesnika. U ovom trenutku na lečenju u crvenim zonama je 321 pacijent, oko 5.000 pacijenata manje nego pre samo dva meseca. Ipak, pacijenti svakodnevno stižu u najveću kovid bolnicu u Batajnici.

Izvor: RTS/screenshot

Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora jovid bolnice u Batajnici, rekla je da je u bolnici 70 pacijenata što je znatno manje nego prethodnih dana. Oni imaju veoma tešku kliničku sliku i kod nekih su potrebne dodatne intervencije, osim lečenja kovid pneumonije što se sve zbrinjava u bolnici. U prethodnim danima rađene su interventne kardiološke procedure u cilju zbrinjavanja akutnog infarkta miokarda kao i hirurške intervencije.

Biće i treća doza vakcine?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da strahuje od delta soja korone i da se zbog toga razmatra davanje treće doze vakcine.

Upozorenje - virus vreba sa ovih mesta!

"U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka", napisao je epidemiolog dr Predrag Kon na Fejsbuku profilu.

Izvor: TV Prva/screenshot

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Tagovi