Zdravlje

KORONA MOŽE DA POTRAJE I PET GODINA: Direktorka kovid bolnice u Batajnici iznela zabrinjavajuće podatke!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pandemije traju od dve do pet godina, upozorila doktorka Tanja!

Izvor: RTS/screenshot

Doktorka Tatjana Adžić Vukićević, direktorka bolnice u Batajnici, pričala je za domaće medije o novom soju korone i trajanju pandemija kroz istoriju. Podaci zabrinjavaju!

Direktorka kovid bolnice u batajnici dr Tatjana Adžić Vukičević rekla je da u toj bolnici trenutno leže teški pacijenti i da traje borba za njihov život.

"Imamo 50 bolesnika, od toga 5 intubiranih. Radi se o teškim bolesnicima, samo što ih je manje pa je situacija u bolnici stabilna" kaže dr Adžić Vukićević.

Doktorka navodi da je zabrinuta zbog delta soja koji je stigao u Srbiju, i apeluje da se svi vakcinišu iznoseći zabrinjavajući podatak o trajanjima pandemija u svetu.

"Ne zaboravite da pandemija može trajati od dve do pet godina po svojoj definiciji, stoga, nije teško zaključiti da sve zaista zavisi od nas i našeg ponašanja", zaključila je doktorka.

"Naravno da nas brine delta soj i činjenica da smo prilično usporili u procesu vakcinacije, zato apelujem na sve one koji to nisu uradili do sada da se vakcinišu. Jedino ćemo tako pobediti pandemiju", kazala je doktorka.

"Svaka vakcina je dobra. Antitela koja nam daju vakcine i memorijske ćelije koje imamo predstavljaju našu odbranu protiv svakog soja virusa, bio on indijski, brazilski ili bilo koji drugi. Molim vas, iskoristimo tu priliku koju nudi naša zemlja. Vakcina ima dovoljno i pritom možete i da birate željenu vakcinu", naglasila je dr Adžić Vukićević.

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO/Blic)