In memoriam

SKORO TRI MESECA BILA POTPUNO SLEPA ZBOG BOLESTI: Voditeljka vodila tešku životnu borbu - "Ovo nikome ne bih poželela"!

Autor Nataša Petrović

Poznata radio voditeljka zbog dijabetesa skoro tri meseca bila potpuno slepa. Ovako je govorila o svojoj borbi.

Izvor: Youtube/screenshot/Zenska Tv

Radio voditeljka Gorica Nešovićpreminula je u četvrtak, a godinama se borila sa dijabetesom. U jednoj svojoj kolumni prošle godine otkrila je da je zbog bolesti bila slepa skoro tri meseca. "Kad pogledam u retrovizor, u ovoj godini mi se dešavalo sve ono što nikome ne bih poželela. Imala sam tri operacije na dva oka u roku od mesec i po dana", pisala je poznata novinara..

"Mogu sad da nabrajam, ali može to i ovako da se gleda – posle skoro tri meseca totalnog slepila, evo pišem ovaj tekst. Nije kao što je nekad bilo, ali je svakako bolje i, što bi rekao moj doktor – može da se funkcioniše. Na insulinu sam tri godine, šećer mi je kao u reklami za zdravlje, nisam se ugojila, iako se vrlo malo krećem, pritisak mi se prilično sredio", nabrajala je svoje obleme..

Uprkos svim nevoljama koje su je zadesile, poznata radio voditeljka nije gubila optimizam: "Nemojte žaliti za onim što nemate, već uživajte u onome što imate. A imate ljubav, sigurno. Negujte je i čuvajte porodicu, prijatelje, kolege. Imajte lepe misli i sve će biti dobro", poručila je Gorica.

 Gorica je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Radijsku karijeru počela je kao tinejdžerka pre punih 40 godina 1982. godine u "Ritmu srca" na Studiju B, na kome je radila kao voditeljka narednih sedam godina.

Potom je radila punih 10 godina radila kao urednica i voditeljka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji "Dizanje". Poslednjih godina vodila je jutarnji program "Buđenje" na Radiju S2, sa kolegom Draganom Ilićem sa kojim je radila i na Radiju B92 i na Radiju Beograd. Osim što je kroz televizijsku karijeru radila brojne emisije na Trećem kanalu, Studiju B i Televiziji B92 objavila je tri knjige. Gorica ima i sina.

(MONDO/tosamja.media)