Zdravlje

PREMINULA DEVOJČICA KOJA JE IMALA JEDNU OD NAJREĐIH BOLESTI: Zbog nje je ličila na STARICU, evo šta je izaziva (FOTO)

Devojčica koja je imala samo 15 godina bolovala je od progerije, poremećaja koji izaziva prevremeno starenje.

Izvor: YouTube/Adalia Rose

Devojčica Adalija Rouz Vilijams, koja je imala samo 15 godina i postala je slavna na internetu zbog neobičnog genetskog poremećaja koji je imala, preminula je. Adalijina mama je potvrdila da je devojčica iz Teksasa umrla u sredu uveče.

Adalija je imala progeriju, retki genetski poremećaj koji dovodi do naglog, ubrzanog i prevremenog starenja. Iako je imala samo 15 godina, izgledala je kao da je u dubokoj starosti.

Dijagnoza poremećaja čije je puno ime Hačinson-Gilfordov sindrom progerije postavljena je kada je Adalija imala samo tri meseca. On izaziva prevremeno starenje, usporen rast, opadanje kose, i prognozirana dužina života dece koja dobiju ovu dijagnozu je svega 12-13 godina. Od ovog poremećaja pati nekoliko stotina dece širom planete.

Mala Adalija je odlučila da se ne krije samo zato što izgleda drugačije od vršnjaka i vršnjakinja, i postane YouTube zvezda. Njen kanal, na koji je postavljala snimke plesa, šminkanja i drugih tinejdžerskih aktivnosti, imao je više od 339 miliona pregleda.

"Ona je dotakla milione ljudi, i u srcu svakog od njih ostavila neizbrisiv trag. Više je ništa ne boli, i sada pleše uz muziku koju je obožavala", navedeno je na njenoj Facebook stranici.

Pogledajte jedan od njenih klipova.

Devojčica s progerijom
Izvor: YouTube/Adalia Rose

(MONDO)

Tagovi