Zdravlje

KRISTINA BEKVALAC VAPI ZA POMOĆ: Suočila se sa problemom koji ima većina, na to su nas stalno UPOZORAVALI

Autor Tamara Veličković

Nakon što je preležala korona virus, Kristina Bekvalac suočila se sa posledicom koju mnogi dožive - opadanjem kose.

Izvor: pink tv / screenshot

Opadanje kose je čest problem koji nastaje nakon preležanog korona virusa. Nedavno je dijatetičarka otkrila da ovaj problem možemo rešiti adekvatnom ishranom, a sa njim se suočila i Kristina Bekvalac.

Ona se na svom Instagram profilu požalila da joj u drastičnoj meri opada kosa, pa je upitala svoje pratioce da li imaju adekvatno rešenje za problem koji se ne smanjuje.

"Žene, pomagajte vi meni sada, jer kažete da i ja vama nekada pomognem. Da li postoje neke tablete ili preparat za rast kose? Ja sam ostala bez pola svoje kose posle kovida", napisala je Kristina uz svoju objavu a onda su usledili mnogobrojni odgovori i predlozi.

Inače, veliku pažnju privukla je ispovest devojke kojoj je zbog korona virusa opala kosa, a zbog posledica je morala ponovo da uči da hoda i jede. Fajron Barnet ima samo 22 godine i nije bila vakcinisana, a nakon što je preležala kovid, izgubila je kosu u potpunosti.

"Imala sam dugu, bujnu kosu. Nije počela da opada sve dok nisam puštena iz bolnice. Bilo mi je strašno u početku, ali sam onda presekla i odlučila da obrijem glavu. U međuvremenu sam se vakcinisala, ali i dalje osećam posledice korone. Iscrpljena sam i letargična", rekla je ona.

Gubitak kose nakon korona virusa, ali i da je pojava sedih moguća, potvrdili su i stručnjaci.

Izvor: Instagram/Kristina Bekvalac/Screenshot

"Gubitak nastaje usled više faktora, a posebno zbog uticaja samog virusa koji pogađa krvne sudove i narušava ishranu folikula dlake. Pored toga, kao rezultat bolesti, dolazi do teške intoksikacije, a može uticati i tretman koji se koristi. Ima mnogo svega, od antibakterijskih sredstava do antivirusnih sredstava", rekla je triholog Irina Kotova i dodala da za mesec, mesec i po možete izgubiti do 50 odsto volumena kose.

Ni slavne dame nije zaobišao ovaj problem. Sandra Bulok je jednom prilikom otkrila da je imala pečate na glavi zbog izgubljene kose, a jedan domaći preparat može pomoći ukoliko se borite sa ovom posledicom.

Lečenje zavisi od vrste opadanja kose, a kako da poboljšate njen rast, pročitajte OVDE.

(MONDO)

Tagovi