Zdravlje

GLUMAC IZ "MUĆKI" ŠOKIRAO - IMAM RAK PLUĆA! Simptome NIKADA ne bih povezao, evo kako je otkrivena TEŠKA bolest

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Glumac iz serije "Mućke" objavio da ima rak pluća, simptomi su ga zbunili a sada je svoju priču podelio s javnošću.

Izvor: YouTube/BBC Comedy Greats

Glumac Patrik Marej, Miki Pirs iz serije "Mućke", objavio je na Tviteru da ima rak pluća i opisao simptome koje nikada ne bi povezao sa ovim opakim karcinomom.

Marej (65) je napisao da je imao tegobe sa stomakom, i da je otišao na pregled koji je otkrio mnoštvo benignih tumora na drugim mestima, da bi skener pokazao da ima rak pluća.

"Želeo sam da zadržim probleme za sebe, ali sada moram da podržim kampanju za preventivne preglede. Da nisam otišao na ultrazvuk, ne bih znao da u mojim organima raste nešto čemu je potreban dodatni pregled. Utvrđeno je prisustvo više tumora. Na moje iznenađenje, oni nisu bili maligni ali je skener pokazao da imam rak pluća. U međuvremenu sam operisan", napisao je on na Tviteru.

"Sada tvitujem a to ne bi bilo moguće da nisam otišao na ultrazvuk. Imao sam simptome koje bih povezao sa godinama i problemima usled 'slabog' stomaka. Molim vas, ne ignorišite simptome ako ne prolaze. Zahvaljujući lekarima, danas gledam u prelepi horizont koji i vi vidite", napisao je on.

Izvor: YouTube/BBC Comedy Greats

Patrik je igrao Mikija u 20 epizoda serije, a kao i većina likova u "Mućkama", bavio se sitnim kriminalom i švercom. Fanovi serije pamte njegove hvalisave izjave o uspehu u poslu i ljubavi, a više puta je Rodniju Troteru maznuo kako pare, tako i devojku! Nedavno nas je napustio i slavni Bojsi iz "Mućki", glumac Džon Čalis koji je obožavao da "navrati" u Srbiju.

Podmukli simptomi raka pluća mogu se javiti čak i na ruci, a kod glumca su prvi znaci da nešto nije u redu bili u sistemu za varenje.

Podsetite se Mikija Pirsa, a ako ste pravi fan "Mućki" rešite i naš kviz o seriji!

(MONDO)

Tagovi