Dnevni presek

KORONA BROJKE I DALJE U PADU: Manje od 1.600 novozaraženih, preminulo DEVET osoba

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je korona potvrđena kod 1.501 osobe. Nažalost, još devet je preminulo, a na respiratorima se trenutno nalaze 32 pacijenta. Na bolničkom lečenju je 688 inficiranih.

Podsetimo, juče je u našoj zemlji bio 1.661 zaraženi. Nažalost, još desetoro je preminulo, a na respiratorima je bilo 40 pacijenata. Na bolničkom lečenju je bilo 690 inficiranih.

Ovo je tema dana o virusu korona!

* Novi simptom omikrona

U Velikoj Britaniji znatno je povećan broj obolelih od korone, a otkriven je i novi simptom omikrona. Britanci koji koriste ZOE aplikaciju za sipmtome korone sve češće prijavljuju bol u ušima kao novi simptom virusa, a mnogi se žale i na zvonjenje u ušima nakon infekcije omikronom.

Kao rezultat toga, na aplikaciji je ovaj simptom dospeo na nedeljnu listu najčešće prijavljivanih simptoma korone. Bol u ušima i ranije je bio prisutan kod zaraženih omikronom, ali se ispostavilo da je mnogo češći nego što se mislilo.

* Psihički problemi usled infekcije

Iako je prošlo više od dve godine otkako je korona nastupila, stručnjaci i dalje uče nove stvari o virusu, uključujući i kako utiče na ljude. Dok mnogi osećaju uobičajene simptome kao što su groznica, bol u grlu i kašalj, postoje i drugi znaci kovida o kojima se ne govori često.

Stručnjaci upozoravaju na psihičke simptome koji su sve češće prisutni, iako se mnogima čini da je pandemiji uskoro kraj.

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

MONDO