Zdravlje

"BRIŠEM SE TIME I ZATO NE MOGU DA BUDEM TRUDNA": Žena došla sa hemijskim opekotinama, medicinska sestra u šoku! (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Medicinski radnici svakodnevno se suočavaju sa najrazličitijim situacijama, ali posle priče ove medicinske sestre nećete znati da li da se smejete ili da plačete.

Izvor: TikTok/Screenshot/traumarn76

Žena koja radi u hitnoj službi je na svom TikToku objavila priču o ženi koja je došla da se testira na polno prenosive bolesti i tom prilikom tvrdila da nije trudna jer "koristi maramice koje štite od trudnoće".

Medicinska sestra je u videu objasnila da su od pacijentkinje tražili uzorak urina za test na trudnoću, što je deo uobičajene procedure kada pacijente testiraju na polno prenosive bolesti.

"Kad smo joj rekli da nam je potreban urin za test na trudnoću, rekla je da ne postoji mogućnost da je trudna", kaže medicinska sestra, pa dodaje da ju je zatim upitala da li ima seksualne odnose i da li koristi kontracepciju.

Pošto je pacijentkinja potvrdila da ima odnose, te da ne koristi kontracepciju, sasvim logično sledeće pitanje medicinske sestre je kako je onda sigurna da nije u drugom stanju.

"Pa koristila sam te maramice koje štite od trudnoće", odgovorila je žena, na zaprepašćenje medicinske sestre koja ju je upitala kakve su to maramice. Pacijentkinja je zatim objasnila da je iz bolnice uzela pakovanje maramica kojim se brisala pre i posle odnosa.

"Onda pokazala ove i rekla: 'Znate, to su one maramice koje štite od trudnoće, nećete zatrudneti ako koristite ove maramice'. A ja sam joj rekla: 'Kako, dođavola, misliš da ovo sprečava trudnoću?’".

Medicinska sestra zatim je dobila objašnjenje zbog kojeg zaista ne znate da li da se smejete ili plačete: "Pa pogledajte etiketu, nacrtana je beba koja je precrtana, to znači da ne možete da zatrudnite ako ih koristite".

Nakon toga je pacijentkinji objasnila da taj simbol znači da tim maramicama ne smeju da se brišu bebe, a ne da štite od trudnoće.

Iz daljeg razgovora sa pacijentkinjom, medicinska sestra je saznala da je ona ukrala maramice iz bolnice i da se njima brisala poslednja dva meseca. U drugom videu je medicinska sestra otkrila da pacijentkinja nije bila trudna, ali polne bolesti i hemijske opekotine koje su nastale kao posledica korišćenja maramica.

(MONDO)