Zdravlje

DOKTOR OTKRIVA 5 NAVIKA KOJIH TREBA DA SE REŠITE ŠTO PRE: Uništavaju vam zdravlje, četvrta je posebno opasna leti!

Autor Nataša Petrović

Doktor upozorava na navike kojih treba što pre da se rešite!

Izvor: Drazen Zigic/Shutterstock.com

Koliko god da se trudite da živite zdravo, verovatno i dalje imate neke loše navike koje su po zdravlje opasnije nego što mislite. Hirurg dr Hektor Perez otkriva nekoliko kojih bi trebalo da se rešite što pre, kako biste sačuvali zdravlje!

Preskakanje doručka

"Preskakanje doručka može da učini da budete umorni i ošamućeni tokom dana. Pobrinite se da pojedete zdrav obrok ujutru, koji će vam dati energije i omogućiti da budete fokusirani celog dana", savetuje dr Perez.

Nedovoljno sna

Dr Perez naglašava da je dovoljno sna od ključnog značaja za vaše zdravlje.

"Kada ne spavate dovoljno, vaše telo nema priliku da se oporavi od celog dana. To dugoročno vodi do brojnih zdravstvenih problema. Pokušajte da spavate po osam sati dnevno".

Uživanje u visokoobrađenoj hrani

Visokoobrađena hrana danas nam je dostupna na svakom koraku, pa joj je utoliko teže odoleti. Ali, dr Perez upozorava da je ona puna nezdravih sastojaka – šećera, soli i masti, a da uz to nema nikakvu nutritivnu vrednost i može da škodi zdravlju ukoliko se jede u većim količinama.

Nedovoljno vode

"Voda je ključna da bi naše telo normalno funkcionisalo. Pomaže da isperemo toksine iz tela i da nam ćelije budu hidrirane. Mnogi ljudi ne razumeju značaj vode i ne piju je dovoljno. Pokušajte da pijete osam čaša vode dnevno ili više, ako ste aktivni", poručuje dr Perez.

Nedovoljno fizičke aktivnosti

Dr Perez podseća da je redovna fizička aktivnost neophodna za održavanje dobrog zdravlja.

"Poboljšava kardiovaskularno zdravlje, smanjuje rizik od hroničnih bolesti i sprečava gojenje. Ako ne vodite aktivan život, počnite tako što ćete u dnevnu rutinu ubaciti neke jednostavne vežbe", savetuje doktor.

(MONDO)