Zdravlje

ZAŠTO VAGINA TOKOM INTIMNOG ODNOSA ISPUŠTA GASOVE: Doktorka Ristić objasnila - samo u JEDNOM SLUČAJU idite kod lekara!

Autor Tamara Veličković

Ispuštanje "zvuka" tokom intimnog odnosa dogodilo se skoro svakoj ženi, da li znate šta to znači?

Izvor: Shutterstock/Satyrenko

Da li ste znali da i vagina ispušta gasove? To je onaj zvuk koji se dogodi tokom intimnog odnosa, a koji mnogim ženama može da smeta. Mnoge su se pitale da li je to normalno i zašto se dešava, a doktorka Marija Ristić je na društvenim mrežama otkrila sve o ovoj pojavi.

Ona je istakla da se tokom odnosa vaginalni kanal koji izgleda poput spljoštenog creva ispunjava vazduhom i tu se zadržava. "Vaginalni kanal je poput spljoštenog creva i prilikom odnosa se ispunjava manjom ili većom količinom vazduha, koji se u njoj zadržava, jer nema gde da ode, dok je odnos u toku", rekla je dr Ristić i dodala:

"Stoga je ova pojava nešto što je potpuno prirodno da se dešava i dešava se skoro svakoj ženi. Neke žene se sa ovom pojavom suočavaju prilikom izvođenja različitih fizičkih aktivnosti, ali u tom slučaju je dobro osvrnuti se na proveru zdravlja mišića karličnog dna, kako bismo bili sigurni da je sve u redu i da ne postoji njihova slabost", navodi doktorka koja se dotakla i nekih zanimljivosti o ženskom polnom organu.

Evo kako one glase:

  • Bakterije u tvojoj vagini proizvode alkohol kada se jedu složeni ugljeni hidrati (npr. hleb od celog zrna). Alkohol je prirodno sredstvo za dezinfekciju i što ga više ima, to je otpornost vagine na infekcije bolja.
  • Kao što se penis u erekciji uveća, tako se i vagina izduži. Što je ona duža, to je intimni užitak bolji. Koliko će moći da se izduži, zavisi od toga koliko će mišići karličnog dna moći da se opuste.
  • pH vagine (kiselost) je slična kao pH vina (oko 4). Što je kiselost slabija, to je slabija sposobnost vagine da se brani od infekcija, kao što je i vino sa manjim procentom alkohola slabije.

Zato u higijeni ne treba koristiti ništa drugo nego vodu, a ne treba ni stavljati ništa što je prljavo u vaginu, bilo da je to prljav penis, prsti ili predmeti. Sapunima i prljavštinom smanjuje se kiselost vagine.

Pogledajte snimak doktorke:

(MONDO)