Zdravlje

SLAVNA MANEKENKA NEMA SREĆE! POSLE ŠLOGA, SAD MUČI MUKU SA OVIM: Svi su mislili da je trudna, a u njoj raste NEŠTO DRUGO

Autor Teodora Boškovski

Manekenka Hejli Biber otkrila je da ima cistu veličine jabuke... Evo koji su simptomi!

Izvor: Profimedia

Poznati bračni par Biber, manekenka Hejli i pevač Džastin, kao da nemaju sreće što se tiče zdravlja. Poznato da je slavna manekenka, u martu 2022. godine doživela mini moždani udar, a ubrzo zatim i operaciju srca, dok se Džastin borio sa virusom koji izaziva Remzi-Hantonov sindrom.

Ovoga puta Hejli Biber je na svojim društvenim mrežama otkrila još jednu ne tako srećnu vest, kako se činilo na prvi pogled. Naime, ona je podelila fotografiju svog golog stomaka koji je bio pomalo ispupčen. Iako je većina pomislila da je manekenka u drugom stanju, ipak je pitanju ozbiljan zdravstveni problem koji pogađa sve više žena.

Izvor: Instagram/screenshot/haileybieber

"Imam cistu na jajniku veličine jabuke. Nemam endometriozu ili PCOS, ali sam nekoliko puta dobila cistu na jajniku i to nikad nije zabavno", napisala je ona.

"To je jako bolno te osećam mučninu, nadimanje, grčeve i emocionalnu osetljivost. U svakom slučaju... Sigurna sam da ima žena koje su prošle kroz isto i koje razumeju", dodala je manekankenka kako bi probudila svest o ovoj bolesti.

Ciste su uglavnom tihe i ne uzrokuju nikakve simptome, ali ako se oni ipak pojave, manifestuju se u ovim oblicima:

  • nepravilan menstrualni ciklus usled efekata hormona,
  • bol u maloj karlici ili donjem delu leđa koji može varirati od blagog, povremenog do izuzetno
  • intenzivnogbol u toku odnosa,
  • osećaj nadutosti u predelu male karlice,
  • ako je cista velika, može se javiti pritisak na bešiku i creva

Zato, ukoliko prepoznate kod sebe neke od ovih simptoma, javite se odmah svom ginekologu!

(MONDO)