Zdravlje

MUŠKARCI MAŽU GELOVE DA "OŽIVE ALATKU", NEMA VAJDE OD TOGA! Urolog o glavnom problemu - samo ovako dobijete PUN EFEKAT!

Autor Tamara Veličković

Da li gelovi za postizanje erekcije imaju smisla ili ne, otkrio je urolog dr Aleksandar Milošević.

Izvor: RTS/PrintScreen

Svi muškarci srednjih godina (neki pre, drugi kasnije) susreću se sa istim problemom - njihova erekcija više nije kao pre, što vodi u slabiji kvalitet intimnog života, a ponekad čak i u nemogućnost bilo kakve aktivnosti ispod čaršava. Jači pol neumorno traži načine da "poboljša svoju muškost", pa se često opredeljuju za gelove koji se mažu na polni organ.

U želji da ponovo dožive erekciju, sve je više onih koji kupuju gel i ne žale novac, ali da li ova metoda zaista ima smisla? Ima, ali pod jednim uslovom, istakao je urolog dr Aleksandar Milošević u RTS Ordinaciji. Kako je otkrio, rezultati su toliko blagi, da ćete i sami shvatiti da ne treba da praktikujete ovaj "recept".

"Ako je registrovan kao lokalni gel sa testosteronom ili nekim od vazoatkivnih lekova, onda može da bude lek i može da ima blagog efekta, ali to je vrlo slabo. Da bi se postigao pun efekat, mora da se da u mnogo većim količinama, ali kada se gel ubacuje u mokraćni kanal. To što se maže, nema nikakvog efekta", rekao je urolog.

Inače, svaki peti muškarac u Srbiji ne može da ima erekciju, to jest ima problema sa erektilnom disfunkcijom, pokazale su statistike koje su rađene 2020. godine, a među njima je sve više muškaraca mlađih od 40 godina. Podaci upozoravaju i da bi do 2025. godine čak 322.000.000 muškaraca u svetu moglo da pati od impotencije!

To je jednom prilikom komentarisao urolog, ističući da u poslednje vreme ima sve više momaka koji već od 20. godine imaju problema sa erektilnom disfunkcijom. "Što se tiče lečenja organskih uzroka, tu se uključuju lekovi, injekcije, pa u krajnjem slučaju i operacija, odnosno ugradnja protektora ili penilne proteze. Najgore posledice disfunkcije su ako pacijent nema želje ni volje da popravi se*sualnu funkciju, nezadovoljstvo intimnim životom, osećaj sramote i niskog samopouzdanja. Impotencija može da uzrokuje i bračne i partnerske probleme kao i nemogućnost začeća", zaključio je dr Milošević.

(MONDO)