Zdravlje

IZGUBIO SAM POLNI ORGAN U NESREĆI, DALI SU MI 12 SATI ŽIVOTA! Procenili da mi treba NAJVEĆI, a evo kako izgleda "akcija"

Autor Tamara Veličković

Nakon saobraćajne nesreće izgubio je polni organ, a onda mu se život promenio iz korena.

Izvor: Youtube/screenshot/LADbible TV

Muhamed Abad iz Edinburga izgubio je polni organ u saobraćajnoj nesreći. Nakon što ga je udario automobil, Muhamed se na betonu vukao oko 200 metara, a imao je samo 6 godina. Tek 37 godina kasnije dobio je priliku za kvalitetniji život. Hirurzi iz Londona ugradili su mu bionički polni organ, dug 20,32 centimetara.

"Bio je totalno otkinut. Svaki muškarac ima dva testisa, kao što znate, jedan je potpuno uništen, a drugi mi se udarcem zabio u predelu prepona. Lekari su napravili uređaj koji mi je omogućio da obavljam nuždu, ali mogao sam da to da radim samo u sedećem položaju. Nisam mogao da mokrim stojeći", rekao je Muhamed i dodao da mu to nije mnogo smetalo jer se još oporavljao od ostalih povreda koje je zadobio u nesreći za koju su lekari govorili da je čudo što je uopšte preživeo.

Muhamed je šest godina proveo po bolnicama.

"Lekari su učinili sve što su mogli, ne da spasu moj polni organ, već da spasu mene. Dali su mi 12 sati života nakon nesreće. Tek u kasnim 30-im dobio sam nadu od strane plastičnog hirurga iz Edinburga koji je rekao da je konačno imao sredstva da mi da novi polni organ. Bio sam nervozan, ali i uzbuđen u isto vreme", rekao je Muhamed i objasnio proceduru.

Operacija je uključivala uzimanje kože s ruke ili zadnje strane noge osobe koju "lekari smotaju kao peškir i od nje naprave polni organ". Zatim je rekao da se implantat postavlja u uređaj kako bi se osobi sa bioničkim polnim organom omogućio intimni odnos. Pokreću ga dve cevčice, a raste kada Muhamed pritisne dugme. "Ako želim akciju, stisnem dugme za uključivanje, a kad sam gotov, stisnem drugo dugme. Reč je o sekundama", rekao je.

Poslednja operacija trajala je 11 sati. Kada su ga pitali da li je dobio mogućnost izbora veličine, Muhmaed je rekao da je tu odluku prepustio lekaru. Doktor je pogledao u njegovu ruku i procenio da je najbolje da mu naprave polni organ od 20-ak centimetara. S obzirom na to da je Muhamed dobio posebnu preporuku od Svetske zdravstvene organizacije, nije imao troškove operacije u iznosu od 80.000 evra! Muhamed je istakao da se konačno oseća kao pravi muškarac.

(MONDO)