Poremećaj

POČELO JE MODRICOM, A ONDA JOJ SE RUKA POTPUNO IZOBLIČILA: Oliviju vređaju zbog retkog poremećaja - "Ličiš na HULKA"

Autor Maja Gašić

Oliviju Klopčin zbog teškog poremećaja i deformiteta ruke usled vaskularne malformacije zovu Hulk.

Izvor: Tiktok/oliviaklopchin/Screenshot

Bol i ruka toliko "velika", da izgleda kao da je "urađena" za potrebe nekog akcionog filma, simptomi su koji se pripisuju vaskularnoj malformaciji. Olivija Klopčin iz Springfilda u Vermontu najbolje zna kako izgleda kada bolujete od ove teške bolesti. Javlja se kao rezultat abnormalnog razvoja krvnih sudova, pa na telu pacijenta mogu da se jave promene boje, tumori, ali i ekstremna zadebljanja, što je Olivijin slučaj.

Kako je Olivija za Daily Mail otkrila, bol je konstantno prisutan, ali najgora posledica vaskularne malformacije jeste izobličena ruka.

Bolest se u njenom slučaju javila jako rano, prvi simptomi su nastali kada je imala samo dva meseca. Roditelji su primetili da ima neobičnu modricu na ruci koja se pojavila sama od sebe. To ih je zabrinulo, pa su ćerku odveli kod lekara, gde susaznali strašnu dijagnozu. Kako su godine prolazile, ruka i šaka su joj počele da rastu, a bol se pojačavao. Opasna strana ove bolesti je i što se kao rezultat malformacije javljaju krvni ugrušci.

Međutim, Olivija se ipak smatra srećnicom, jer se napadi bola izazvane krvnim ugrušcima dešavaju svakih nekoliko meseci. Drugi pacijenti se, s druge strane, bore sa stalnim bolom, a osim toga njena ruka je 100% funkcionalna.

Ova devojka je inače veoma aktivna na društvenim mrežama, a na TikToku je prati preko pola miliona ljudi.

Pogledajte jedan od videa kakve postavlja na ovoj mreži...

Najveći broj njenih pratioca joj pruža podršku i hvali je zbog hrabrosti da se nosi sa teškom bolešću, ali ima i hejtera koji joj se rugaju i upućuju neumesne komentare poput:

"Amputiraj tu ruku, bilo bi ti bolje", "Sad sam se setio, ličiš na Hulka", samo su neko od uvredljivih komentara. Olivija kaže da iako je ovakve uvrede zabole, ipak ne dozvoljava da joj unište samopouzdanje i optimizam.

BONUS VIDEO:

(MONDO)

Tagovi