Zdravlje

POŠTAR NIJE MOGAO DA UTOLI ŽEĐ, DNEVNO PIO 10 LITARA VODE! Lekari posumnjali na DIJABETES, a otkrili OPAKU BOLEST

Autor Teodora Boškovski

Jedan poštar iz Velike Britanije osećao je neverovatnu žeđ, te je svakog dana pio po 10 litara vode...

Izvor: Shutterstock/sonsart

Kad je poštar Džonatan Plamer (41) iz Velike Britanije rekao doktorima da pije i do 10 litara vode dnevno, oni su posumnjali na dijabetes, upravo jer je jaka žeđ često jedan od prvih znakova šećerne bolesti.

Najbolji pokazitelj toga jeste analiza krvi. Međutim, iznenanđenje je tek usledilo kada su stigli negativni rezultati na prisustvo dijabetesa. Ispostavilo se da su njegovo zdravstveno stanje i dijagnoza daleko opasniji.

Problem je bio u hipofizi, žlezdi veličine zrna graška koja je smeštena u mozgu i upravlja brojnim fiziološkim procesima u našem telu. Ona, između ostalog, prati da li će telo dehidrirati i daje signal da nam je potrebna voda. Pošta je osećao stalnu žeđ koju nije mogao nikako da nadomesti tako da je došao do trenutka kada je izbacivao jednaku količinu vode koju je pio.

"Danima sam izostajao s posla i bio ekstremno umoran, kad sam čuo dijagnozu bio sam skrhan", rekao je on.

U njegovom slučaju, organizam je potpuno ispao iz ravnoteže pa je čovek pio skoro pet puta više vode nego što je potrebno. Uzrok je otkriven tek na magnetnoj rezonanci, kad je ustanovljeno da ima karcinom na mozgu upravo kod hipofize. Usledilo je lečenje zračenjem, ali i terapijom steroida zbog koje se i ugojio.

"Bio sam očajan zbog svoje dijagnoze. Više nije dolazilo u obzir da se bavim ragbijem i kriketom koje sam toliko voleo. Morao sam da se opredelim na neki nekontaktni sport, pa sam počeo da trčim i plivam. Tako sam uspeo da se izborim sa kilažom", rekao je poštar na koga je terapija pozitivno delovala na kraju.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)