Zdravlje

OLIVERA KOVAČEVIĆ U ŠESTOJ DECENIJI IZGLEDA TOP! Evo šta jede svaki dan - skinula kilograme i vratila šećer U NORMALU

Autor Teodora Boškovski

Naša poznata novinarka Olivera Kovačević otkrila je kako se hrani i održava liniju!

Olivera Kovačević
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nekadašnja urednica Zabavnog programa na RTS-u, novinarka Olivera Kovačević u šestoj decenij i dalje pleni svojom harizmom, stavom i izgledom. Bila je prva voditeljka koja se slikal  za prvo srpsko izdanje poznatog magazina "Plejboj".

Kada mnogi čuju njeno ime, odmah im na pamet padne visoka, vitka i plava voditeljka sa stavom. Tome duguje zdravoj brizi o svom telu, ali i ishrani. U intervjuu za magazin "Lepota i zdravlje" Olivera je otkrila specijalan režim ishrane kog se pridržava, te istakla da njen organizam prepoznaje manjak hrane kao pretnju i da, kad redovno jede tri obroka, mršavi bez greške.

Međutim, iako mnogi lekari često ističu koliko je doručak važan i da ga ne treba preskakati, Olja ga je duži perido zapostavljala.

"Preskakala sam doručak, više sam jela noću nego danju", priznala je, ali sada se to promenilo.

Ujutru na njenom stolu može se uvek naći hleb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez belog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slanina i kiselo mleko. Za slatku varijantu bira džem bez šećera, ali i bez zaslađivača. Dva sata posle doručka vreme je za užinu, kada obično konzumira voće. Nije preporučljivo za prvi obrok u danu jer može da pojača kiselinu u želucu, ali je pravi izbor za užinu. Četiri sata posle doručka na redu je ručak.
Za meso uvek bira kuvano, ne kombinuje ga sa testeninom ili pirinčem, što je inače preporuka mnogih nutricionista.

Krompir je potpuno izbacila jer nije dobar izbor za ljude sa povišenim šećerom. Ugljeni hidrati krompira pretvaraju se u šećere i tako odlaze u krvotok. Za večeru, poslednji obrok, na trpezi je nešto lagano, uglavnom riba i salata.

Olji je ovaj režim ishrane pomogao, glukoza je bila na gornjoj granici. Naglašava da postoje brojne zablude u vezi sa zdravom ishranom i da, na primer, kuvani krompir, šargarepa i celer imaju veći glikemijski indeks od belog šećera.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)