Zdravlje

ZA SADA JE SVE OK, ALI AKO OVO RADITE – NE GINU VAM PROBLEMI SA POTENCIJOM: Urolog otkrio šta ŠKODI, a šta POMAŽE

Autor Maja Gašić

Ruski urolog je otkrio muškarcima kako da spreče probleme sa potencijom.

Izvor: Shutterstock/Antonio Guillem

Redovni odlasci u toalet, lagana fizička aktivnost i aktivan način života pomoći će vam da izbegnete probleme sa potencijom, ovim rečima se muškarcima obratio ruski urolog Aleksej Volkov. Ove i još neke jednostavne mere mogu kod muškaraca da spreče probleme u krevetu.

Prema Volkovu, problemi sa ere*cijom prvenstveno prete muškarcima koji dosta vremena provode sedeći, jer nedostatak kretanja dovodi do inhibicije mišićnih i vaskularnih funkcija tela. Ovo, zauzvrat, povećava rizik od razvoja adenoma prostate. Istovremeno, kako je primetio specijalista, čak i redovno hodanje i lagana fizička aktivnost jačaju mišiće karličnog dna i poboljšavaju opšte stanje.

Urolog je takođe savetovao muškarce da prestanu da piju alkohol i puše, kao i da prate svoju težinu kako bi sprečili probleme sa potencijom. Loše navike i gojaznost narušavaju dotok krvi u genitalije, što dovodi do odsustva ere*cije ili njenog nestanka tokom intimnog odnosa.

Osim toga, Volkov je sugerisao muškarcima da bi trebalo češće da posećuju WC, odnosno da prazne bešku i creva, što pozitivno utiče na funkcionisanje srca i čini krvne sudove elastičnim.

Što se ishrane tiče, savet je da redovno jedu izvore proteina - govedinu, ćuretinu, piletinu...

"Muškom telu su potrebni životinjski proteini u umerenim količinama, jer je neophodna komponenta za sintezu testosterona, rast i održavanje mišićne mase", napomenuo je Aleksej Volkov. 

BONUS VIDEO:

(MONDO)