Zdravlje

3 TESTA OTKRIVAJU BOLEST KOJE SE MNOGI PLAŠE! Ako u organizmu imate povišen nivo ovih stvari, to bi mogao da bude ZNAK

Autor Teodora Boškovski

Ovo su 3 testa koji otkrivaju Alchajmerovu bolest!

Izvor: Youtube / AK Shaw Videos

Alchajmerova bolest pogađa mnoge ljude na razne načine. Bilo da je u pitanju član porodice, prijatelj ili komšija - većina ljudi poznaje nekoga ko je živeo sa dijagnozom.

Stručnjaci ističu da postoje načini na koje možete da smanjite šanse za razvoj ove bolesti. Prema Pauli Benedi  postoje stvari koje ukazuju i otkrivaju ovu bolest..Prema ekspertu za zdravlje, stvari poput genetike i hormona mogu da imaju veliki uticaj na vaše zdravlje.

Hormoni

Promene štitne žlezde mogu da budu jedan od znakova, kao i povišeni kortizol i estrogen. Visok nivo šećera u krvi takođe povećava rizik od Alchajmera. Zato nije na odmet da redovno vadite krv i radite testove na hormone.

Visok nivo bakra

Ovo takođe može da igra ulogu u razvoju Alchajmerove bolesti. Veoma je uobičajeno da oni sa ADD, ADHD, autizmom, alergijama i stanjima zasnovanim na raspoloženju imaju visok nivo bakra.

Genetika

Genetika kao i u svemu ima veliku ulogu u razvoju raznih bolesti. Uvek možete da testirate koje gene imate, a zatim da prilagodite svoju ishranu i način života. Na primer, neko sa APOE4 genom treba da bude veoma oprezan sa mastima (uključujući zdrave masti) u ishrani jer to može da poveća upalu, treba da izbegava keto dijetu (koja je 70-80% masti) i da bude oprezan sa alkoholom jer je ovo takođe može biti štetno.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)