Zdravlje

UMESTO PILULA, MRDANJE MUŠKOG POLNOG ORGANA JE BOLJI "LEK"! Evo kako pomaže kod e*ektilne disfunkcije i INTIMNIH ODNOSA

Autor Teodora Boškovski

Naučnici otkrili novi električni lek za lečenje erektilne disfunkcije kod muškaraca!

Izvor: CHAjAMP/Shutterstock.com

Naučnici su otkrili novi električni lek za erektilnu disfunkciju koji je navodno bolji od uzimanja male plave pilule. U pitanju je inovativni metod uz pomoć radio talasa.

Novo istraživanje objavljeno u Međunarodnom časopisu za istraživanje impotencije sugerisalo je da bi samo-primenjeni radio-frekvencijski udari niskog intenziteta na muški polni organ mogli da budu efikasni za lečenje erektilne difunkcije zbog anatomskih i fizioloških promena u tkivu samog organa.

Kada se koristi na nižim frekvencijama, radio frekvencija stvara toplotu, zbog interakcije između molekula i jona, izazivajući promene strukture i stvaranje kolagenih i elastičnih vlakana, ističe autor studije dr Ilan Grenvald.

Tokom dva meseca i 12 tretmana, 32 učesnika studije starosti od 41 do 78 godina bili su podvrgnuti radio talasima. Mesec dana nakon tretmana, 28 muškaraca je završilo svoju terapiju. Istraživači su otkrili da je 50 odsto pacijenata postiglo "normalnu erektilnu funkciju" nakon tretmana, a 11 od njih je prijavilo "značajno poboljšanu" se*sualnu funkciju. Troje, međutim, nije prijavilo nikakve koristi.

Sve u svemu, učesnici se nisu žalili na bilo kakve neželjene efekte i rekli su da je uređaj udoban, jednostavan i lak za rukovanje. Inače, erektilna disfunkcija je povezana sa nesanicom,  pa čak i konzumiranjem po*nografije.

Jedna studija je otkrila da su muškarci koji se bore sa nesanicom bili pod većim rizikom od razvoja erektilne difunkcije. Takođe, veliku ulogu u pojavi ovog stanja imaju i zloupotreba alkohola, dijabetes, gojaznost, visoki krvni pritisak, bolesti srca i nizak nivo testosterona.

Prema klinici Mejo, redovno vežbanje, smanjenje stresa, rutinski zdravstveni pregledi i izbegavanje duvana, alkohola i droga mogu da smanje rizik od razvoja erektilne disfunkcije.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)